سخنگوی دولت آیت الله رئیسی به نیویورک می رود

تهران- ایرنا- سخنگوی دولت با اشاره به حضور رئیس جمهور کشورمان در اجلاس سالانه مجمع عمومی سازمان ملل در مهر ماه، اعلام کرد: برنامه‌ریزی‌های مقدماتی برای حضور آیت الله رئیسی در سازمان ملل انجام شده است.


به گزارش حوزه دولت ایرنا، «علی بهادری جهرمی» در نشست هفتگی خود با خبرنگاران درباره حضور میدانی مسئولان در رسیدگی به سیل زدگان در جریان سیل های اخیر، گفت: دولت اعتقاد دارد حضور مسئولانه دولتمردان در صحنه مشکلات یک تکلیف و وظیفه برای مدیران اجرایی است و این دولت هرگز تماشاگر مشکلات مردم نیست و اعتقاد دارد برای حل مسائل باید در میدان عمل باشد.  


سخنگوی دولت در پاسخ به سوالی درباره اینکه چرا با وجود هشدارهای جدی درباره وقوع سیل اقدامات پیشگیرانه مورد توجه قرار نگرفته، تصریح کرد: تمام هشدارها داده شده بود و حتی اقدامات پیشگیرانه نیز صورت گرفته اما حجم بارش ها بالا بوده و سیل به راه افتاده است؛ توجه به اقدامات پیشگیرانه در این گونه حوادث نیازمند مشارکت همگانی است.


وی اصلی ترین عامل در سیلاب های اخیر را ساخت و سازهای غیر مجاز عنوان کرد که باید با آنها برخورد شود و در ادامه متذکر شد: بیش از ۷ هزار نقطه حادثه خیر از سوی وزارت نیرو شناسایی و قرار شده این وزارتخانه اقدامات لازم را نسبت به آنها انجام دهد و همه باید هشدارها نسبت به رخدادهایی چون سیل و زلزله را جدی تر بگیرند. 


سخنگوی دولت در ادامه با تسلیت به خانواده‌های جانباختگان حوادث سیل اخیر، از مقام معظم رهبری به خاطر صدور پیام در خصوص حضور به موقع مدیران اجرایی در صحنه مدیریت این بحران قدردانی کرد و آن را مایه دلگرمی مسئولان دولت در خدمتگزاری به مردم دانست.


بهادری جهرمی گفت: حضور مسئولان در صحنه و تلاش برای مدیریت بحران و رسیدگی به سیل زدگان به موقع بوده که وجه تمایز این دولت با دولت های گذشته است و شاید این اقدام دولت مورد پسند کسانی که نگاه متفاوت برای حل مشکلات دارند نباشد اما دولت بر آن تأکید دارد.


سخنگوی دولت همچنین به ارائه آماری از حضور نیروهای امدادی در فرایند امدادرسانی به سیل زدگان پرداخت و گفت: بیش از ۵۰ هزار نفر توسط ۶ هزار نیروی هلال احمر مورد امدادرسانی قرار گرفتند و حدود ۱۰۰ عملیات پروازی نیز توسط بالگردهای هلال احمر انجام شد.


وی افزود: در جلسه اخیر هیأت دولت وزرای مربوطه گزارشی از برآورد اولیه خسارات ناشی از سیل و درخواستی برای دریافت تنخواه ارائه کردند که به تصویب هیأت وزیران رسید که البته باید منتظر ارزیابی نهایی خسارت ها باشیم و تصمیماتی نیز برای جبران خسارت ها و پیشگیری هر چه بیشتر از وقوع چنین حوادث دلخراشی اتخاذ شد.


بهادری جهرمی با ذکر نکته ای در خصوص آبخیزداری در کشور گفت: ۹۰ میلیون هکتار از اراضی کشور نیازمند آبخیزداری است و با سرعتی که اکنون کارها پیش رفته، بیش از ۷۰ سال طول می کشد تا آبخیزداری این اراضی نهایی شود که رئیس جمهور بر همین اساس در هیأت دولت دستور داد لایحه جامعی در این زمینه تدوین شود.


سخنگوی دولت درباره برنامه ریزی دولت برای تعیین تکلیف کالاهای انباشته شده در گمرک و تسریع در ترخیص آنها گفت: از ابتدای فعالیت دولت کار جهادی و جهشی در وزارت اقتصاد برای ساماندهی این موضوع صورت گرفت و در هفته جاری سازوکارهای جدیدی در حوزه املاک تملیکی اتخاذ می‌شود.  


پرداخت ۲۱۷ هزار فقره وام فرزندآوری و بیش از ۳۲۰ هزار وام ازدواج


بهادری جهرمی درباره وام‌های اعطا شده از اول فروردین تا اول مرداد امسال گفت: ۲۱۷ هزار فقره وام فرزندآوری و ۳۲۰ هزار و ۶۵۸ فقره وام ازدواج به متقاضیان اعطا شده که مبلغ پرداختی وام ازدواج ۴۴۰ هزار میلیارد ریال بوده است.


وی ادامه داد: در اجرای قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت و اعطای خودرو به مادران مشمول این طرح هم تاکنون ۲۳۰ هزار خودرو به این مادران اختصاص داده شده که ثبت نام ۱۰۰ هزار نفر از آنها تکمیل شده است.


بهادری جهرمی در خصوص میزان تسهیلات پرداختی بانک ها اعلام کرد: از ابتدای بهمن سال گذشته و طی پنج ماه، بیش از ٣١ هزار فقره وام از طریق بانک های دولتی تخصیص داده شد.


مذاکره آیت الله رئیسی و اردوغان درباره حقآبه ایران از ارس


سخنگوی دولت در پاسخ به خبرنگار ایرنا درباره پیگیری حقآبه ایران در قالب معاهدات قانونی از سوی وزیران خارجه و نیرو گفت: این موضوع در دست پیگیری است و به زودی وزیر نیرو به افغانستان سفر می کند و یکی از محورهای اصلی این سفر پیگیری تحقق حقآبه ایران از رود هیرمند است. 


بهادری جهرمی این را هم گفت که طرف افغانستانی حقوق آبی ایران از رود هیرمند را پذیرفته است و اختلاف دوطرف فقط درباره میزان ورودی آب است که ایران با جدیت موضوع را دنبال می کند. 


وی درباره اینکه آیا حقآبه ایران از رود ارس هم در دست پیگیری است یا نه، گفت: در این باره در سطح روسای جمهور ایران و ترکیه گفت و گو و گزارشی هم در جلسه هیأت دولت ارائه شد و قرار است وزرای نیروی دو کشور موضوع را دنبال کنند و سطح تلاش ها در حال عملیاتی شدن است.


قیمت برخی کالاها کاهش می یابد


سخنگوی دولت درباره اقدامات دولت برای نظارت و کنترل قیمت ها گفت: دولت مدیریت بازار و کنترل نرخ تورم را با جدیت دنبال می کند و شیب تورم هم در پی اصلاح نظام اقتصادی سیر نزولی یافته است.


بهادری جهرمی افزود: دولت هیچ افزایش قیمتی را بدون دلایل روشن و موجه نمی پذیرد؛ بلکه معتقدیم در برخی اقلام اصلی باید کاهش قیمت هم صورت بگیرد که این ابلاغ شده و هیچ افزایش قیمتی هم در دستور کار نیست.


رشد ۲۷درصدی صادرات به چین در ۴ ماه


رئیس شورای اطلاع رسانی دولت درباره گفتگوی تلفنی یک ساعته روسای جمهور ایران و چین و آخرین اخبار مربوط به سند ۲۵ ساله همکاری‌های دو کشور، گفت: سند همکاری ایران و چین وارد فاز عملیاتی شده و یکی از محورهای اصلی گفت و گوی رئیس جمهور با همتای چینی نیز ابراز خرسندی از مسیر پیشرفت اجرای این سند بود.


وی با بیان اینکه سند ۲۵ ساله همکاری‌های ایران و چین در حوزه‌های تجاری، اقتصادی، زیرساختی و انرژی به سرعت پیش می‌رود، خاطرنشان کرد: در همین ۴ ماهه نخست سال، ارزش صادرات به چین رشد ۲۷ درصدی نسبت به مدت مشابه در سال قبل داشته و در بحث تجارت خارجی با این کشور هم شاهد رشد ۴۳ درصدی هستیم.


بهادری جهرمی همچنین گفت که «۱۰ یادداشت تفاهم در بخش‌های مختلف به منظور تسریع در اجرای سند ۲۵ ساله امضا شده است» و ادامه داد: «صادرات ما به چین ۵۸ درصد و در بخش کشاورزی هم ۴۸ درصد رشد داشته است».


وی در خصوص معرفی وزرای کار به مجلس و تعیین وزیر بازرگانی پس از ایجاد وزارتخانه با تفکیک حوزه بازرگانی از وزارت صمت، گفت: وزیر پیشنهادی کار در موعد قانونی خود معرفی خواهد شد اما برای معرفی وزیر بازرگانی هنوز وزارتخانه ای تشکیل نشده است.


سخنگوی دولت درباره دستورالعمل تأمین نیروی انسانی مورد نیاز آموزش و پرورش گفت: ساماندهی کارمندان دولت، ارتباطی به تأمین نیروی انسانی آموزش و پرورش ندارد. در خصوص کارمندان دولتی سازمان اداری استخدامی طرحی را در دست دارد که کارمندان بهترین‌ جایابی را در ارکان‌ مختلف داشته باشند.


بهادری جهرمی ادامه داد: کمبود معلم از مسائل جدی آموزش و پرورش است و باید به گونه‌ای سعی شود که معلمان از مسیرهای خردمندانه، حرفه ای و عادلانه گزینش و جذب شوند تا ارتقای نظام آموزشی تضمین شود.


وی با بیان اینکه دولت در تأمین نیرو در نظام تعلیم و تربیت بر اساس نقشه راه مقام معظم رهبری عمل می کند، ادامه داد: انتظار این است که مجلس هم مسیر تعیین شده از سوی رهبری را در پیش بگیرد تا شاهد ورود نیروهای با کیفیت به آموزش و پرورش باشیم و اگر در میان‌ کارمندان دولت کسی شرایط معلمی را داشته باشد، محروم از این‌ مسیر نخواهند بود اما این‌ کار نیازمند لایحه و انجام کارشناسی های لازم است. 


سخنگوی دولت در بخش دیگری از این نشست درباره اقدامات صورت گرفته برای بهبود وضعیت معیشتی بازنشستگان توضیح داد: پیرو دستور رئیس‌ جمهور برای پیگیری بهبود وضعیت معیشتی بازنشستگان و پس از برگزاری نشست‌های مکرر، معاون اول رئیس جمهور با نمایندگان بازنشستگان گفت و گو کرد و هیأت دولت هم اختیار خود برای تعیین تکلیف افزایش حقوق بازنشستگان را به وزرای عضو هیأت امنای سازمان بازنشستگی تأمین اجتماعی تفویض کرد.


علی بهادری جهرمی در پاسخ به این سوال که آیا پرداخت نقدی یارانه ادامه دارد و در صورت اختصاص کالابرگ مبنای محاسبه قیمت آن چگونه خواهد بود؟ توضیح داد: مجلس بر اجرایی کردن کالابرگ اصرار دارد و دولت در تلاش برای فراهم کردن زیرساخت‌های نهایی این موضوع است اما تا زمانی که زیرساخت‌های مناسبی وجود نداشته و امکان جبران برای مردم از طریق کالابرگ فراهم نباشد، پرداخت نقدی یارانه ادامه خواهد داشت.


وی اضافه کرد که در طرح مجلس فقط کالاهای محدود اساسی و مستقیم برای اختصاص کالابرگ مطرح است؛ در صورتی که تأثیر قیمتی حذف ارز ترجیحی برای این کالاهای اساسی و مستقیم نخواهد بود. از طرفی در شیوه پرداخت نقدی مردم اختیار دارند که قدرت انتخاب گسترده‌تری داشته باشند و دولت هم اخیراً لایحه‌ای ارسال کرده تا مسأله شفاف تر باشد و نگاه مجلس هم روشن تر شود و این ابهام در شیوه جبران خسارت برای مردم مشخص شود.


رئیس شورای اطلاع رسانی دولت در پاسخ به سوالی دیگر که نمایندگان مجلس از ارائه کالابرگ در شهریور ماه سخن گفتند و آیا دولت این کار را انجام خواهد داد؟ گفت که مدیران اجرایی به محض ایجاد مقدمات طرح، آن را اعلام می‌کنند.



مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *